HALTER LoadAssistant® voor het beladen van series van 10 tot 1000 stuks

VERSPANER KIEST BELADING ROBOT | VRAAG EN AANBOD

Klement Special Products (KSP) heeft onlangs de LoadAssistant beladingsrobot gekoppeld aan een Okuma draaibank. Directeur Roy Klement legt uit waarom hij voor automatisering én dan voor de Halter heeft gekozen.

‘Al enige tijd liepen wij met de gedachte rond om een beladingsrobot voor ons bedrijf aan te kopen, maar de meeste systemen zijn niet echt geschikt voor het werk dat wij doen. Ons bedrijf heeft wel wat serieproductie maar ook weer niet van dien aard dat wij dagenlang een machine op één en hetzelfde product kunnen laten draaien. Vaak hebben we te maken met kleine en middelgrote series en stellen we meerdere keren per dag om. Toen kwamen wij in contact met Halter CNC Automation. Zij hebben een standaard systeem ontwikkeld dat echt slim is en geschikt voor ons bedrijf: flexibel en in no-time omgesteld van de ene naar de andere serie. We hebben een bezoek gebracht aan meerdere bedrijven die al ervaring hadden met een Halter LoadAssistant. Zij konden ons precies uitleggen wat de voordelen voor hun waren en op basis daarvan konden wij zelf ook vrij snel een besluit maken. Wat ons meteen aansprak is dat de besturing in combinatie met de rasterplaat zeer doordacht is. Omdat de rasterplaat schuin staat, schuiven de producten altijd in de hoek van het raster. De robotarm kent die posities al, dus het volstaat om de diameter en lengte van het product in te geven. Het systeem is eenvoudig, betrouwbaar en heeft vanaf de eerste dag bijgedragen aan het verhogen van onze spindel uren en dus de winst. De installatie verliep vlekkeloos en de service is uitstekend.’

Eentonig werk

Bij KSP ademt de inrichting van het moderne bedrijfspand de sfeer van betrokkenheid en aandacht voor het product uit. De productieprocessen zijn uitgekiend en goed doordacht. Centraal daarin staan moderne machines en gespecialiseerde vakmensen. ‘Onze vakmensen willen wij inzetten voor het uitoefenen van hun vak. Met alle kennis die ze hebben, staan ze echter nog vele uren eentonig de klauwplaat te beladen. Dit is met de inzet van de LoadAssistant al voor een groot gedeelte opgelost. Mijn draaier kan zich nu echt bezig houden met zijn vak en is nog wel het meest enthousiast over de CNC robot van Halter.

Modern machinepark

Het specialisme van KSP richt zich onder andere op het vervaardigen van complexe onderdelen voor bijvoorbeeld hydraulische installaties voor de offshore-, elektrotechnische- en baggerindustrie. Het bedrijf beschikt over een modern machinepark. ‘Omdat wij niet alleen investeren in machines, maar ook in de automatisering daarvan, kunnen wij een hoogwaardige kwaliteit leveren tegen concurrerende prijzen en flexibele levertijden. De beladingsrobot levert daarbij een belangrijke bijdrage.

Een must

Klement is ervan overtuigd dat automatiseren een must is. ‘Om het rendement te verbeteren worden machines steeds complexer en dus duurder. Het is gewoon een must om daar een vorm van automatisering aan te koppelen, zodat de output van zo’n investering echt substantieel wordt. Met de LoadAssistant heb je dan bovendien het voordeel dat het ook voor kleine en middelgrote series kan worden ingezet, ook buiten de reguliere werktijden.’

Klement deelt zijn ervaring graag met collegabedrijven: `Bedrijven die zich oriënteren en meer willen weten over de Halter robot kunnen ons bellen. Wij willen graag uitleggen wat de voordelen zijn. En als ze nog draaiwerk willen uitbesteden houden wij ons ook aanbevolen, want wij kunnen met de beladingsrobot nu ook buiten de reguliere werktijden produceren en hebben er dus wat capaciteit bij gekregen’, besluit hij lachend.

Bron: Vraag & Aanbod