HALTER LoadAssistant® voor het beladen van series van 10 tot 1000 stuks

Succesvolle deelname aan Okuma Technology Days

Flexibele automatisering verbetert ook het rendement van multitasking CNC-machines. Dat heeft HALTER CNC Automation gedemonstreerd tijdens de Okuma Technology Days in Krefeld. Bezoekers aan de huisshow van Okuma Europe konden zien hoe de robot van de HALTER LoadAssistant Universal het ruwe materiaal in de hoofdspil plaatst en het afgewerkte product uitneemt uit de subspil.

 

HALTER CNC Automation heeft voor de eerste keer deelgenomen aan Okuma Technology Days in Krefeld. De leverancier van flexibele en makkelijk te koppelen robotlaadcellen voor CNC-machines was dit jaar de enige automatiseringsspecialist op de huisshow van de Japanse machinebouwer. De gunstige ligging van Krefeld zorgde ook voor heel wat Nederlandse en Belgische verspaners op de huisshow. “We hebben niet alleen Duitse, Nederlandse, Belgische en Franse Okuma-klanten onze automatiseringsoplossing kunnen demonstreren, we hebben ook veel Okuma-dealers uit andere Europese landen gesproken. Uit Rusland, Frankrijk, Tsjechië en ook Turkije”, zegt Frans Fontein, areamanager bij HALTER CNC Automation. “De problematiek in de verspaning is in al die landen dezelfde. Iedereen zegt dat automatiseren geen optie is, maar een must.” Op de Duitse markt verkoopt Okuma-dealer Hommel het Nederlandse automatiseringssysteem.

 

Multitaskingmachine automatiseren
Aan de hand van de demo-opstelling bij de Okuma Multus B200W heeft HALTER CNC Automation aangetoond dat in de bewerking van complexe onderdelen op multitasking machines automatisering lonend kan zijn en relatief eenvoudig gerealiseerd kan worden. “De engineer van Okuma was verrast door de eenvoudige aansluiting, de flexibiliteit en de gemakkelijke bediening van onze cel”, zegt Frans Fontein.