HALTER LoadAssistant® voor het beladen van series van 10 tot 1000 stuks

Open huis dagen Fastems systems | Metaalnieuws

Tijdens de Open Huis Dagen op 26 en 27 november van Fastems Systems werd de Halter LoadAssistant gedemonstreerd op een Doosan Puma CNC draai- en een Haas CNC bewerkingscentrum. Daarnaast is er de gelegenheid voor bezoekers om in de productiehal te bekijken hoe de CNC robot van Halter wordt geassembleerd.

Steeds meer bedrijven kiezen voor de Halter LoadAssistant voor het automatisch beladen van hun CNC machinepark. Door te kiezen voor deze standaard beladingsrobot worden er direct meer spindeluren gerealiseerd, zonder dat daar hogere personeelskosten tegenover staan. Bovendien kunnen de competenties van de aanwezige vakmensen beter worden benut, omdat zij niet langer belast worden met eenvoudig en repeterende werkzaamheden. De Halter LoadAssistant wordt door klanten vooral geprezen, vanwege zijn eenvoud en het feit dat ‘het gewoon werkt’. Het systeem is direct te gebruiken en perfect voor middelgrote en kleinere series.

Samenwerking met Fastems

Halter CNC Autornation is een Nederlands bedrijf. De productie van de LoadAssistant is in zijn geheel uitbesteed aan Fastems systems in Issum. Fastems levert wereldwijd al meer dan 30 jaar oplossingen voor de productieautomatisering. Tijdens de Open Huis Dagen worden verschillende voorbeelden van werkstuk- en pallethandling aan de bezoekers gepresenteerd. Wekelijks worden Halter systemen bij verspanende bedrijven in gebruik genomen. Voor Nederlands bedrijven, die ook nadenken over het automatiseren van Hun CNC machine park, is dit een uitgelezen mogelijk om zich voor te laten lichten door onze medewerkers. Fastems bevindt zich in Issum in Duitsland, slechts 20 over de Nederlandse grens.

Bron: Metaalnieuws