HALTER LoadAssistant® voor het beladen van series van 10 tot 1000 stuks

Ook Doosan-klanten zoeken flexibele procesoptimalisatie

Verspanende bedrijven zoeken meer dan ooit oplossingen om hun processen te optimaliseren. Dat is deze week opnieuw gebleken tijdens het Open Huis bij Dormac CNC Solutions. HALTER CNC Automation demonstreerde daar de HALTER LoadAssistant Universal.

 

“De interesse voor onze oplossing was dit jaar nog groter dan vorig jaar”, zegt Frans Fontein, areamanager bij HALTER CNC Automation. Verspaners van meer dan 150 bedrijven hebben de open dagen bij de leverancier van onder andere Doosan CNC-machines bezocht. Een aantal van hen werkt al met de HALTER LoadAssistant. “Iedereen zoekt naar een oplossing om het proces te optimaliseren. Bedrijven zien in dat het zonde is als een ervaren CNC-operator, die kan programmeren, zijn tijd moet steken in het beladen van de machines. Onze
robot maakt tijd vrij voor het maken van nieuwe programma’s.” De HALTER LoadAssistant biedt daarbij de unieke mogelijkheid om werkstukken uit de cel te halen en nieuw materiaal klaar te zetten terwijl de robot de CNC-machine belaadt. Ook nieuwe programma’s worden gemaakt terwijl de robot draait. Het beladingsproces hoeft dus niet onderbroken te worden, waardoor de HALTER LoadAssistant echt 24/7 kan draaien. “En het maken van die programma’s is bij ons echt heel eenvoudig.”

 

Frans Fontein merkt dat het afgelopen jaar het aantal klanten dat een tweede of derde HALTER LoadAssistant koopt, toeneemt. “Je kunt de complete cel gemakkelijk verplaatsen naar een andere CNC-machine. We zien echter dat de meeste klanten na een tijdje een tweede robot kopen omdat ze ontdekken hoeveel deze oplevert.”

 

Op 4, 5 en 6 december neemt HALTER CNC Automation deel aan de Technology Days van Okuma Europe in Krefeld. De flexibele robotlaadcel wordt dan gekoppeld aan een Okuma Multus B200W.