HALTER LoadAssistant® voor het beladen van series van 10 tot 1000 stuks

HALTER opent 2e Technology center in Duitsland

HALTER CNC Automation heeft een tweede HALTER Technology Center in Duitsland geopend. Hierdoor kunnen Duitse relaties niet alleen in Issum (Nordrhein-Westfalen), maar nu dus ook in Neuhausen a.d. Fildern dichtbij Stuttgart (D), terecht kunnen voor demonstraties, workshops en trainingen. Het HALTER Technology Center is gevestigd in het gebouw van de Fanuc Academy.

 

HALTER biedt al langere tijd de mogelijkheid voor klanten en geïnteresseerden om een workshop te volgen in de fabriek in Issum. Met deze tweede trainingslocatie in Duitsland wordt het voor bedrijven uit met name Zuid Duitsland makkelijker om trainingen en workshops te volgen. “De workshops die wij geven zijn voor individuele bedrijven, die overwegen te investeren in automatisering en alles willen weten over ons flexibele robot beladingssysteem. We geven een compleet beeld van de zowel de technologie als ook de economische voordelen van onze de HALTER LoadAssistant. We berekenen zelfs samen met de klant de terugverdientijd, aan de hand van een tool die wij hiervoor hebben ontwikkeld,” aldus directeur Wouter van Halteren.
Tevens wordt de locatie ook gebruikt voor het geven van trainingen. Van Halteren: “Met deze investering willen we onze klanten nog meer service geven. Metaalbedrijven hebben behoefte aan leveranciers die echt helpen om de investering optimaal te laten renderen. Dankzij de korte omsteltijden van de HALTER LoadAssistant kunnen de spindeluren van CNC-machines, ook bij relatief kleine series, aanzienlijk worden verhoogd. Een goede training van operators is dan wel essentieel.”

 

Een workshop van HALTER neemt een aantal uren in beslag en omvat de volgende onderdelen:
• Uitleg over de technologie
• Kennismaken en werken met de HALTER LoadAssistant
• Eigen werkstukken leren beladen/ontladen
• Berekening van de terugverdientijd

Elke workshop wordt individueel, per bedrijf opgezet. Hierdoor kan er daadwerkelijk een simulatie van de dagelijkse praktijk gerealiseerd worden. Daarnaast wordt er gewerkt met kleine groepen, zodat er tijd en aandacht is voor iedereen.