HALTER LoadAssistant® voor het beladen van series van 10 tot 1000 stuks

HALTER LoadAssistant belaadt lasergraveermachine op Intec

TEC³ uit Stützengrün, sinds kort partner van HALTER CNC Automation, toont op de metaalbewerkingsbeurs Intec in Leipzig een speciale automatiseringsoplossing, gebaseerd op de universeel inzetbare HALTER LoadAssisant. TEC³ heeft een palletsysteem ontworpen voor kratten vol producten. Dit is geïntegreerd in de HALTER LoadAssistant. De robot plaatst de werkstukken vanuit de kratten in een lasergraveersysteem.

“TEC³ toont hiermee aan dat je ons universeel robotlaadsysteem ook kunt inzetten voor speciale zaken”, zegt Frans Fontein, area sales manager bij HALTER CNC Automation, over de oplossing van de Duitse partner. “TEC³ gaat dit soort speciale oplossingen, die realiseerbaar zijn binnen de grenzen van ons systeem, voor klanten in heel Duitsland ontwikkelen.”


Drie keer in Leipzig
HALTER CNC Automation is deze week eigenlijk drie keer te zien voor de bezoekers van de Intec in Leipzig. Op de eigen stand met een HALTER LoadAssistant Universal met een 20 kilogram robot. Op de stand van TEC³ wordt de speciale oplossing getoond. De robot zorgt hier dat de lasergraveermachine zo’n 200 werkstukken onbemand kan graveren. “En de derde plek waar bezoekers onze robot kunnen zijn, is in het democentrum van Mazak, op een paar minuten van de beurs”, zegt Frans Fontein. Mazak heeft in Leipzig een democentrum, waar de HALTER LoadAssistant permanent gekoppeld is aan een Quickturn CNC-draaimachine. Mazak nodigt elke dag klanten uit voor het ontbijt, toont ze de machines en automatisering en brengt ze dan met een VIP-shuttle naar de beurs.


Workshops in de regio
Intec in Leipzig is vooral een regionale beurs. Frans Fontein merkt dat de bedrijven ook hier kampen met gebrek aan vakmensen. Daardoor groeit de interesse in gemakkelijke automatisering. “Klanten die nog geen automatisering hebben, zijn echter angstig. Ze weten niet wat een robot hun brengt. Met de demo’s op de beurs kunnen we deze angst wegnemen.” Frans Fontein is blij dat TEC³ sinds kort partner is van de Nederlandse leverancier van standaard robotlaadsystemen. “We hebben bij TEC³ in Stützengrün nu een eigen HALTER Technology Center. Daar kunnen we klanten uit de regio individueel ontvangen en laten zien wat automatisering voor hun producten en bedrijf betekent.” Hij merkt dat deze workshops, die elk bedrijf individueel kan aanvragen, de maakbedrijven over de drempel heen helpen. “En als ze dan eenmaal de eerste robot hebben, zie je vaak dat ze snel een tweede en een derde kopen.”