HALTER LoadAssistant® voor het beladen van series van 10 tot 1000 stuks

HALTER met Hommel en Celada | Vraag en Aanbod

Hommel CNC Technik uit Köln, Duitsland en Celada uit Italië hebben de Halter LoadAssistant in hun leveringsprogramma opgenomen.  Voor HALTER een geweldig beloning, slechts anderhalf jaar na de introductie.

Beide bedrijven zijn de grootste Okuma-dealers in Europa. Hommel CNC Technik in Köln heeft in haar showroom een Okuma LU-3000 EX gekoppeld aan de Halter LoadAssistant en kan nu daarmee haar klanten een automatiseringsoplossing aanbieden voor series van tien tot duizend stuks. Hommel is de exclusive vertegenwoordiger van Okuma in Duitsland en heeft voor de Halter LoadAssistant gekozen door een combinatie van aspecten als eenvoud, productiviteit en veiligheid. Op al deze punten is de unit getest en door Hommel het meest geschikt bevonden.

Celada is de grootste dealer van CNC machines in Italië. Het bedrijf ziet voor haar klanten mogelijkheden om met de Halter de spindeluren drastisch te verbeteren en daarmee het rendement van CNC-machines. Celada zal niet alleen in Italië de HALTER gaan vertegenwoordigen, maar ook in Frankrijk (waar Celada ook exclusief Okuma verkoopt), Slovenië, Servië en Kroatië. Na de EMO in Milaan is de eerste Halter bij Celada afgeleverd, waar het bedrijf het systeem medio november zal gaan presenteren aan de Italiaanse markt. Direct daarna volgt de introductie in Frankrijk.

Toonaangevende dealers

Directeur Wouter van Halteren: ‘Voor HALTER is het een geweldige beloning dat, slechts anderhalf jaar na de introductie, deze twee toonaangevende spelers ons product gaan verkopen. Ze nemen niet zomaar een systeem op in het leveringsprogramma, daar gaat een hele procedure aan vooraf. Zowel Hommel als Celada hebben gezien dat de Halter LoadAssistant van hoge kwaliteit is en zich inmiddels al bewezen heeft bij tientallen Okuma-klanten. Steeds meer bedrijven gaan inzien dat de spindeluren van hun machines omhoog moeten en dat gaat alleen door automatiseren. De klanten die deze unit aanschaffen, zoeken vooral een oplossing voor kleine en middelgrote series, dus van tien tot duizend stuks. Voor ons is het belangrijk dat we samen werken met professionele dealers, die een groot netwerk hebben en een sterke service-organisatie. In Nederland werken we met eigen servicemedewerkers, maar in het buitenland worden de installaties door onze dealers zelf gedaan, die door ons worden getraind en gecertificeerd.

Nieuwe ontwikkelingen

Halter is inmiddels bezig met het uitbreiden van het leveringsprogramma. Van Halteren: ‘In samenwerking met onze ontwikkelingspartner Fastems werken wij op dit moment aan een uitbreiding van het leveringsprogramma. In het eerste kwartaal van 2016 worden de uitbreidingen bekend. De nieuwe systemen zijn voorzien van de mogelijkheid voor het beladen van lange assen, slimme software voor het verbeteren van het rendement en een hoge beladingscapaciteit. We richten ons op series van tien tot duizend stuks. Met de nieuwe systemen zullen klanten blijven profiteren van de korte omsteltijden, maar ook de mogelijkheid hebben om de nacht en het weekend door te komen. Naast de ervaringen van klanten hebben we ze ook betrokken in onze plannen. Nu gaan we dit vertalen in wederom een slim en eenvoudig te bedienen systeem. De introductie zal zeker plaatsvinden tijdens de TechniShow 2016, maar al in januari houden we een sneak preview in de fabriek in Issum (D).’

Bron: Vraag & Aanbod