HALTER LoadAssistant® voor het beladen van series van 10 tot 1000 stuks

HALTER aanwezig op de IMTS en AMB

HALTER CNC Automation is in september prominent aanwezig op zowel de AMB Stuttgart als de IMTS in Chicago. Het is de tweede keer dat de HALTER te zien is op de AMB. Tijdens de IMTS wordt de beladingsrobot voor CNC-machines voor de eerste keer op een grote Amerikaanse beurs getoond. HALTER CNC Automation heeft sinds een jaar een eigen vestiging (met een service en opleidingscentrum ter ondersteuning van klanten en dealers) in de Verenigde Staten; de aanwezigheid op de IMTS is dus een logische vervolgstap.

De HALTER LoadAssistant® werd ruim twee jaar geleden tijdens de Technishow geïntroduceerd. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor verspanende bedrijven die behoefte hebben aan beladingsrobots voor kleine tot middelgrote series. In samenwerking met het Finse Fastems is een kwalitatief hoogwaardig én zeer gebruikersvriendelijk systeem ontwikkeld: kennis van robots is overbodig en het omstellen neemt niet meer dan 5 minuten in beslag. Inmiddels biedt Halter 3 verschillende standaard-modellen aan, die door de slimme software (zonder extra ontwikkeling en kosten!) alle flexibiliteit bieden die een klant wenst.

Hoewel HALTER CNC Automation een Nederlands bedrijf is, vindt de productie bij Fastems Systems in Duitsland plaats. Hier worden regelmatig workshops gehouden voor bedrijven die willen weten of automatisering toepasbaar is voor hun CNC-machines.

Bedrijven die de HALTER LoadAssistant® willen zien op de AMB zijn van harte welkom op de stand van Axon (Hal 9 D14) of Citizen Machinery Europe (Hal 3 D14). Tijdens de IMTS wordt de HALTER gedemonstreerd bij HwaCheon (Stand S-8119) en bij Quaser (Stand S-9451).

Bedrijven die niet in de gelegenheid zijn deze beurzen te bezoeken kunnen zich ook opgeven voor de HALTER workshops, die worden gehouden op 21 en 22 september in de fabriek van Fastems, in Issum. Dit is vlak over de grens in Duitsland en dus een ideale gelegenheid voor Nederlandse bedrijven om zich uitgebreid te laten informeren over de HALTER, maar tevens ook te zien welke oplossingen Fastems als wereldmarktleider op gebied van productie automatisering biedt.