HALTER LoadAssistant® voor het beladen van series van 10 tot 1000 stuks

Automatisatie is een must voor de Belgische sector

Sinds het voorjaar 2016 is Buhlmann, de officiële verdeler voor Halter in België. Samen promoten ze de Halter LoadAssistant, een robot voor het beladen van kleine tot middelgrote reeksen die wereldwijd wordt verkocht. De westerse markt vraagt om kosten steeds dieper te drukken. Dan is een automatisatie en absolute must.

Spindeluren
Daarnaast is er nog een groot voordeel aan automatisatie. De machine haalt meer spindeluren, dat was de hoofdmotivatie voor de oprichting van Halter. Onze robot blijft werken wanneer de operator een nieuwe serie klaarzet, zijn pauze neemt of naar huis gaat. Daardoor verdient de robot zichzelf terug in gemiddeld een jaar tijd.

Personeel
Operatoren hoeven zich door de robot niet bedreigd te voelen. Het inschakelen van een robot betekent enkel dat de operatoren meer kunnen focussen op programmatie en controle. Het bedienen van de robot is zo eenvoudig, je hebt er geen robotspecialisten voor nodig. Dit is niet heel onbelangrijk gezien het gebrek aan capabele CNC-operatoren. 
Tot slot is de Halter LoadAssistant gemakkelijk verplaatsbaar, waardoor hij hetzelfde voordeel uit meerdere machines kan halen.

22-24 maart MTMS: Halter in actie bij Buhlmann in Brussel, Standnummer: C16