HALTER LoadAssistant® voor het beladen van series van 10 tot 1000 stuks

Mazak

MAZAK automatiseren met de HALTER LoadAssistant®

Belaadt de Mazak CNC-machine eenvoudig en flexibel met de HALTER LoadAssistant®. Haal meer rendement uit dezelfde machine met deze slimme en efficiënte CNC automatisering.

Mazak werd in 1919 in Japan opgericht als fabrikant van stromat weven machines. In 1927 begon de productie van draaibanken en freesbanken en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een speler op CNC gebied van wereldformaat. De bedrijfsfilosofie is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: hoge kwaliteit, geavanceerde CNC machines en internationale waarde. Dit is terug te zien in de uitstekende machines die Mazak al decennia lang produceert, mede door hun eigen 70 technologie centra die inmiddels over de hele wereld zitten. Het Nederlandse hoofdkantoor zit in Houten, waardoor service dichtbij huis altijd gewaarborgd blijft. Het koppelen van de HALTER LoadAssistant aan een CNC machine van Mazak is dan ook zonder enige moeite uit te voeren.

Ontdek het comfort van de HALTER LoadAssistant® tijdens een gratis workshop.

WIE INSTALLEERDEN DE HALTER LOADASSISTANT® AL OP HUN MAZAK CNC MACHINE?


Westbrug Techniek uit Wijchen heeft inmiddels een tweede HALTER LoadAssistant dag en nacht draaien bij de Mazak Nexus 250-II-QT draaibank. De eerste HALTER LoadAssistant is zo goed bevallen dat de investering in een tweede vanzelfsprekend was, zodat er de CNC machines door kunnen draaien om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Volgens Andrew van der Bruggen liggen er tal van mogelijkheden buiten de reguliere werktijden: “Wij zien de HALTER als een stafaanvoer. Simpel en eigenlijk onmisbaar om een goed rendement te behalen. De HALTER draait niet alleen overdag, maar vaak ook ’s nachts of in het weekend. We zorgen gewoon dat we het werk zo plannen dat de iets grotere series door de HALTER kunnen worden beladen." Het Duitse ASS Maschinenbau, gespecialiseerd in de fabricage van onder andere robothanden en grijpers voor de material handling van plastic componenten, heeft in hun verticaal bewerkingscentrum de HALTER LoadAssistant draaien aan een Mazak Variaxis J-500. Om de capaciteit van deze machine optimaal te benutten was de aankoop van een beladingsrobot noodzakelijk, de eenvoud en flexibiliteit van de HALTER LoadAssistant gaf dan ook de doorslag om juist deze robotarm aan te schaffen.

De HALTER LoadAssistant® is een beladingssysteem voor het automatisch beladen van uw CNC machine.

Heeft u een vraag?

WIJ ANTWOORDEN BINNEN 30 MINUTEN

Of bel ons op: +31 (0)88 015 74 00
Lees onze privacy verklaring

Onze voordelen

Korte levertijd
Turn-key installatie
Gecertificeerde monteurs
Gunstige financiering

"Nadat alle alternatieven nauwkeurig zijn afgewogen is de keuze op de HALTER gevallen."

Rolf Würstlin | ASS Maschinenbau GmbH

KLANTCASES MAZAK

Lees een klantverhaal